سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سلام محب برمحبان حسین ع
صفحه ی اصلی |شناسنامه| ایمیل | پارسی بلاگ | وضعیت من در یاهـو |  Atom  |  RSS 
رهسپار در جستجوی دانش، مانند مجاهد در راه خداست . [امام علی علیه السلام]
» آمارهای وبلاگ
کل بازدید :181516
بازدید امروز :75
بازدید دیروز :12
» درباره خودم
» لوگوی وبلاگ
سلام محب برمحبان حسین  ع
» لوگوی دوستان



















» آوای آشنا
» وقایع الایام

مناسبتهای روز بیست و نهم دی ماه

- شکایت ایران از دخالت شوروی در شئون ایران به سازمان ملل متحد ( 1324 ش)

 - رحلت فقیه و مرجع بزرگوار آیت الله سید محمد حجت کوه کمره ای ( 1331 ش )

 - تظاهرات میلیونی مردم انقلابی ایران در روز اربعین حسینی علیه دولت بختیار ( 1357 ش )

 - رحلت مرجع و عالم بزرگ آیت الله سید احمد خوانساری ( 1363 ش )

 

 1- غائله آذربایجان یکی از مسائلی بود که با پایان جنگ جهانی دوم در ایران صورت عمل به خود گرفت اما بازتاب بین المللی یافت. شکل گیری فرقه دموکرات به رهبری جعفر پیشه وری و حمایت دولت شوروی از خود مختاری آذربایجان باعث عکس العمل ارتش شد. در این حال نیروهای نظامی ایران قصد ورود به منطقه را داشتند. اما سربازان شوروی که از زمان جنگ جهانی دوم در منطقه مستقر بودند از ورود آنان به منطقه جلوگیری کردند. در شهریور 1324 ش دولت ایران از دولتهای نیروهای مستقر در کشور درخواست کرد افراد خود را از ایران خارج کنند که آمریکا و انگلستان در راستای مقابله با شوروی این امر را عملی کردند. اما ارتش شوروی بر خلاف قراردادهای قبلی از این اقدام سر باز زد. از این رو در روز 29 دی ماه 1324 ش نماینده ایران در سازمان ملل از این سازمان درخواست رسیدگی نمود که پس از صدور قطعنانه و پیگیری امر قرار شد که نیروهای شوروی تا خرداد 1325 ایران را ترک کنند. شش ماه پس از خروج ارتش سرخ نیروهای نظامی ایران با ورود به آذربایجان به غائله حزب دموکرات پایان بخشیدند. 2- آیت الله سید محمد حجت کوه کمره ای در سال 1271 ش ( 1310 ق ) در تبریز به دنیا آمد. پدر ایشان آیت الله سید علی از مراجع معروف و معاصر شیخ مرتضی انصاری بود. ایشان پس از تحصیل مقدمات در تبریز راهی نجف اشرف گردید و از محضر آیات عظام سید محمد کاظم یزدی، میرزا حبیب الله رشتی، شیخ الشریعه اصفهانی، میرزا نایینی و آقا ضیاء الدین عراقی استفاده نمود. ایشان سپس راهی قم گردید و از درس آیت الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی بهره برد و مورد توجه و لطف استاد قرار گرفت، به طوری که وی را به عنوان یکی از دو وصی شرعی خود انتخاب نمود. آیت الله حجت در فن رجال و درایه تخصص فراوانی داشت و از علمای بزرگ اجازه روایت اخذ کرده بود. ایشان پس از درگذشت آیت الله حائری زعامت اجرایی و علمی حوزه را با همکاری دو تن از بزرگان معاصرش به دوش کشید و به تألیف و تدریس خود ادامه داد. سرانجام این عالم ربانی در 29 دی 1331 ش در 60 سالگی رحلت کرد و در مدرسه حجتیه مدفون گشت.

 

 3- به دعوت امام خمینی (ره) مردم ایران با اتحاد در یک راهپیمایی علیه آخرین بازمانده رژیم شاه شرکت کردند. در این تظاهرات که از بزرگترین اجتماعات دوران انقلاب بود همزمان با روز اربعین سال 1399 ق برگزار شد، شرکت کنندگان خواستار اعلام غیر قانونی سلطنت و خلع رژیم شاه و تأسیس جمهوری اسلامی شدند. غیر از تهران در غالب شهرها راهپیمایی انجام گرفت و لیکن در نجف آباد، کرمانشاه، نهاوند، ارومیه و مسجد سلیمان به شدیدترین وضع به خاک و خون کشیده شد و صدها تن از مردم کشته و زخمی شدند. در همین روز حضرت امام، در پیامی خطاب به ملت ایران فرمودند: "اینجانب ان شاء الله به زودی به شما می پیوندم تا در خدمت شما باشم و با همت شجاعانه شما به رفع مشکلات بپردازیم و با هم صدا و هم قدم شدن همه ملت در راه استقلال و آزادی ایران بکوشیم."

 

 4- آیت الله سید احمد موسوی خوانساری در سال 1269 ش ( 1309 ق ) در خوانسار به دنیا آمد. وی در کودکی پدر را از دست داد و از آن پس تحت سرپرستی برادر بزرگش قرار گرفت. ایشان پس از طی مقدمات در زادگاه خود راهی اصفهان و نجف اشرف گردید و از محضر استادان نامداری همچون: آخوند خراسانی، سید محمد کاظم یزدی، میرزای نایینی و آقا ضیاء الدین عراقی استفاده کرد. ایشان همچنین در اراک نیز از آیت الله حائری یزدی کسب فیض نمود. آیت الله خوانساری از آن پس به تدریس همت گماشت و مدتی بعد درس خارج فقه و اصول خود را دایر ساخت. وی در سال 1329 ش به درخواست مردم تهران به آن شهر عزیمت نمود و در مسجد حاج سید عزیز الله بازار تهران به اقامه جماعت مشغول گردید. آیت الله خواساری از عالمانی است که همزمان با خروش مقدس امام خمینی علیه رژیم طاغوت همواره از آن حضرت پشتیبانی می کرد و از هر اقدامی برای پیشبرد اهداف انقلاب کوتاهی نمی کرد. حضور ایشان در پایتخت علاوه بر روحیه داده به انقلابیون باعث برخورد محتاطانه تر رژیم، با مردم گردید. شرح مختصر نافع، حاشیه بر عروه الوثقی، العقاید حقه و ... از آثار او می باشد. ایشان از صدقات جاریه به ساخت مساجد و مدارس و حسینیه ها و درمانگاهها همت گماشت و منشأ خدمات خیر گردید. آیت الله خوانساری سرانجام در 29 دی 1363 ش در 94 سالگی رحلت کرد و در حرم حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد.

 

 



  • کلمات کلیدی :
  • مـــــــحـــــب:: 87/10/29:: 12:14 صبح | نظرات دیگران ()